Return to G.P.N

Project Meeting in Poland

4-8 APRILIE 2009

In perioada 4-8 aprilie 2009 a avut loc cea de-a doua intalnire de proiect Comenius,din cadrul PROGRAMULUI LIFELONG LEARNING-derulat de gradinita din Patrauti, in Polonia, la Dabrowa Zielona , regiunea Slask.

19 cadre didactice din Anglia, Irlanda de Nord, Estonia, Romania si Polonia au participat la activitatile derulate de echipa polona, coordonata de Maria Wlodarczik.

In prima zi am participat la o intalnire organizata de autoritatile locale la care au fost invitati si inspectorul pentru invatamant, inspectorul pentru cultura si multe alte personalitati din regiunea Slask.

In cea de-a doua zi am asistat la activitati demonstarative de educare a limbajului, arte plastice, muzica, precum si la activitati distractive in aer liber si am observat exemple de buna practica in gradinitele arondate GRADINITEI DABROWA ZIELONA- GRADINITA SOBORZYCE si GRADINITA OLBRACHCICE.

In cea de-a treia zi am fost invitati la Festivalul Regional al Pastelui organizat de autoritatile regionale, unde am aplaudat copiii din gradinitele implicate in proiectul Comenius, pe scolarii si elevii scolilor din zona, precum si ansambluri folclorice cu renume…

A fost o ocazie deosebita de a intra in contact cu cultura si sistemul de invatamant prescolar din Polonia si pot spune ca am castigat enorm din acest schimb de experienta realizat la un inalt nivel de profesionalism . Sper că această colaborare a oferit beneficii în experienta profesională a tuturor, atestând modalităti inedite de abordare educatională în sensul eficientizării si diversificării activitătilor instructiv educative din grădinită. Partenerii europeni s-au declarat deosebit de încântati de cele vizionate, descoperind strategii instructiv – educative specifice sistemului de învătământ prescolar din Polonia, rămânând plăcut surprinsi de eficientă si feedback.

Consider că activitatea a constituit un mijloc de perfectionare pentru noi, cât si un autentic schimb de experientă plasat sub semnul calitătii profesionale

POLONIA