Return to G.P.N

Project Meeting in Romania

25-29 octombrie 2008


In perioada 25-29 octombrie 2008 a avut loc la Patrauti prima intalnire de proiect la care au venit 15 cadre didactice din tarile mentionate mai sus.  In cadrul intalnirii s-au derulat: o activitate demonstrativa, un program artistic si o dramatizare, care vor consolida dimensiunea europeana in educatia prescolara, prin promovarea cooperarii intre gradinitele participante la proiect.

Partenerii locali implicati in acest program sunt: Asociatia Educatorilor Suceveni si Gradinita Nr. 10 Arlechino Suceava

Obiectivul principal este cunoasterea mostenirii culturale a fiecarei tari partenere , precum si acceptarea diversitatii si a universalitatii culturale a Europei.

In acest context, obiectivele specifice ale proiectului vizeaza: dezvoltarea competentelor de comunicare ale copiilor in contexte formale si informale; dezvoltarea unor abilitati lingvistice la prescolari dar si abilitati manuale, prin crearea de mici papusi si obiecte de artizanat specifice fiecarei tari; dezvoltarea imaginatiei copiilor prin desen; dezvoltarea abilitatilor muzicale ale copiilor, prin dans si cantec popular specific.

Activitatile derulate cu copiii in luna decembrie, alturi de prescolarii de la Gradinita Arlechino Suceava, au fost, printre altele, executarea unor lucrari plastice si practice cu ocazia sarbatorilor de iarna si de Paste, cu ocazia zileleor nationale, a zilei internationale a copiilor… Cele mai reusite lucrari au fost trimise tuturor partenerilor. Partenerii, la randul lor, au trimis lucrarile executate de micutii din gradinitele lor, astfel putandu-se facilita schimbul de lucrari intre copii.

Am creat coltul proiectului unde expunem lucrarile copiilor din toate cele cinci tari, cu scopul de a fi cunoscute si de parinti sau alti membri ai comunitatii locale.

Toate educatoarele constientizeaza valoarea adaugata a proiectului, alaturi de parinti…pentru facilitarea comunicarii directe dintre copiii din gradinita noastra si cei din unitatile partenere s-a introdus limba engleza in cadrul unor activitati de dezvoltare personala. Astfel, proiectul a reusit sa aduca in atentia noastra, cat si a copiilor prescolari, dorinta de dezvoltare personala, de autocunoastere, mandria de a apartine unui  grup si  de a impartasi valori si ganduri comune, respectul de sine si respectul pentru ceilalti, unitatea in diversitate.

ROMÂNIA